Žádost o vrácení DPH z jiných členských států EU za rok 2023 – pozor na blížící se termín

17. 7. 2024

Nakoupili jste zboží, či jste pořídili službu v jiném členském státě EU v roce 2023? V tom případě máte v určitých případech nárok na vrácení uhrazeného DPH, pokud si o něj zažádáte.

Každý stát má své specifické podmínky ať už jde o ubytování, nákup pohonných hmot, zápůjčku vozu či další zboží a služby. Ta stěžejní a pro všechny stejná je, že nesmíte mít ve státě, ve kterém jste DPH uhradili a ze kterého chcete o jeho vrácení žádat, stálou provozovnu.

Termín pro odeslání žádosti se zdá být sice ještě daleko - do konce září letošního roku - avšak jelikož se jedná o velice zdlouhavý proces, který je při první žádosti navíc ještě prodloužen o žádost o přístup do aplikace, prostřednictvím které se samotná žádost podává a na jejíž vyřízení má finanční správa 15 dní, je nejvyšší čas se žádostí začít zabývat.

Samotnou žádost je možné podat pouze elektronicky prostřednictvím portálu České daňové správy. Termín pro její podání je finální a nejde ho nijak prodloužit, ani podat dodatečně.

Pokud máte nejasnosti či dotazy ohledně tohoto tématu, rádi Vám poradíme či samotnou žádost o vrácení vyřídíme.

Potřebujete poradit?

Jsme tu pro Vás a rádi Vám na základě bližších informací a podkladů poradíme. Pro domluvení nezávazné konzultační schůzky nás neváhejte kontaktovat.


Dáváme srozumitelné odpovědi

V naší komunikaci s klienty se neschováváme za dlouhé citace zákonů, ale dáme jasnou a srozumitelnou odpověď.

Přemýšlíme s Vámi

Konkrétní problém vždy řešíme s ohledem na celkovou potřebu klienta, nevytrháváme naše doporučení z kontextu.

Newsletter - Buďte v obraze

Doručíme přímo na Váš e-mail

CAPTCHA
Opište obrázek pro kontrolu proti spamu.
Kontrola proti spamu a robotům.
© Schaffer & Partner 2024 | Created by: drualas.cz
Move up